Nieuwsberichten

Science Plus met testen op TV

Science Plus Group BV heeft een leidende rol in de Nederlandse markt op gebied van psychologische... Lees meer

INCAS3 is aandeelhouder geworden van Target Holding bv

Target Holding bv exploiteert de kennis die ontwikkeld wordt binnen het onderzoeksproject Target, dat gericht is... Lees meer

LanthioPep BV

LanthioPep, de jongste onderneming van de Houdstermaatschappij - voort gekomen uit Biomade - heeft een grote... Lees meer

 

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws over de RUG Houdstermaatschappij, haar fondsen en deelnemingen. Informatie ouder dan een jaar vindt u in het archief.

Science Plus met testen op TV 

Science Plus Group BV heeft een leidende rol in de Nederlandse markt op gebied van psychologische testen en met name gericht op speciale taken.

In het TV programma "Altijd Wat" van de NCRV (de link wijst naar het TV programma waar rond 20:45min. de testen worden afgenomen en besproken) werd gezocht naar een antwoord op de aloude vraag of vrouwen beter rijden dan mannen.

Science Plus Group zette een aantal gespecialiseerde testen in om de verschillen tussen mannen en vrouwen te duiden.

Het testsysteem dat Science Plus Group hierbij gebruikt en ook levert aan derden, is het Vienna Test System.

Dit testsysteem wordt in de hele wereld gebruikt voor het testen van kraanmachinisten, tramconducteurs, piloten, bewakers, topsporters etc. In Nederland levert Science Plus Group o.a. aan de Koninklijke luchtmacht Soesterberg, het Instituut voor Sportstudies en diverse gespecialiseerde psychologische en cognitieve test bureaus.

Voor meer informatie neemt u contact op met Abel Keun

050 5791270

info@scienceplus.nlhttp://player.omroep.nl/?aflID=13184870
 
INCAS3 is aandeelhouder geworden van Target Holding bv 

Target Holding bv exploiteert de kennis die ontwikkeld wordt binnen het onderzoeksproject Target, dat gericht is op databeheer van zeer grote hoeveelheden data afkomstig uit sensornetwerken. Dit sluit nauw aan bij de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van INCAS3 op het gebied van grootschalige sensornetwerken.

John van Pol, zakelijk directeur van INCAS3, bevestigt het gezamenlijk belang: “INCAS3 richt zich op sensorprojecten die vragen om grootschalige dataopslag. De relatie met Target Holding bv ontsluit de methodieken en faciliteiten om deze dataopslag mogelijk te maken.http://
 
LanthioPep BV 

LanthioPep, de jongste onderneming van de Houdstermaatschappij - voort gekomen uit Biomade - heeft een grote deal gesloten met het Amerikaanse BIO-farmaceutisch bedrijf Tarix Pharmaceuticals. Het belangrijkste product (in phase II clinical trials) van Tarix is een therapie tegen vermindering van het aantal bloedplaatjes als gevolg van chemotherapie. Het product is gebaseerd op een lichaams eigen peptide. Om te voorkomen dat het lichaam het medicijn snel afbreekt, zoals met een natuurlijke peptide het geval is, is stabilsatie nodig. De technologie van Lanthiopep heeft bewezen de stabiliteit te bewerkstelligen. De werkzame tijd in het lichaam is hiermee verlengd en daardoor de therapeutische werking behoorlijk is toegenomen. Meer informatie kunt u verkrijgen bij Prof Dr G.T. Robillard en of Dr G. Moll.  +31 (0)50 363 5246 ,  info@lanthiopep.comhttp://www.lanthiopep.com
 
Search Engine Delta bij Houdstermaatschappij 

Sinds kort is Search Engine Delta (SED) gehuisvest bij de Houdstermaatschappij. SED wil een inspirerende omgeving voor (startende) bedrijven en studenten opzetten rondom het thema S&D (Search & Discovery) om zo het succes van bedrijven actief op het gebied van Internet Search te versnellen en vergroten.

Visie
Internet Search is een unieke en jonge branche met een enorm potentieel om verder te ontwikkelen en te groeien. Search is geen eendagsvlieg maar here to stay. Er zijn vele mogelijkheden en uitdagingen om Internet Search technologie en haar toepassingen commercieel en maatschappelijk succesvol te maken. Belangrijk aspect hierin is dat het niet gaat om 'Search', maar om 'Discovery': actief inzoomen op basis van interesses in plaats van het passief ondergaan van voorgeselecteerde informatie op basis van een concrete zoekvraag. Naar analogie van Research & Development (R&D) spreken we van Search & Discovery (S&D).
 
Missie
De stichting Search Engine Delta (SED) wil het succes van bedrijven en organisaties actief op het gebied S&D versnellen en vergroten door deelnemende bedrijven en instellingen te binden en te verbinden, te inspireren, te faciliteren, te financieren en door het aanbieden van een (internationaal) netwerk. Het resultaat is een bruisende habitat rondom S&D met uiteindelijk doel om binnen Europa DE plek te zijn als het gaat om S&D.

Zeven redenen om SED deelnemer te worden
   1.      SED kan uw huidige diensten en producten commercieel (beter) vermarkten en/of (beter) laten aansluiten op de markt(ontwikkelingen)
   2.      SED biedt een internationaal netwerk waardoor uw producten of diensten versneld uitgerold worden
   3.      SED biedt u een inspirerende omgeving, een habitat. Waarom is dat belangrijk?
   4.      SED stimuleert samenwerking om nieuwe projecten en bedrijven op te zetten (of uit te breiden), gezamenlijk te innoveren, kosten te delen en synergie te behalen
   5.      SED biedt een gratis innovatiescan om te bepalen waar uw kansen liggen
   6.      SED organiseert congressen, masterclasses en internationale (studie)reizen gebaseerd op uw interesse
   7.      SED is een plek waar u terecht kan met al u vragen op het gebied van financiering en bedrijfsvoeringhttp://sed.wowww.nl/waarom-een-habitat
 
Twee nieuwe bedrijven 
LanthioPep en Nano FM komen beide voort uit BioMade: het nanotechnologie centrum van de Groningse universiteit.
 
LanthioPep verhoogt de in vivo stabiliteit van therapeutische en diagnostische imaging peptiden en Nano FM produceert en ontwikkelt een coatings in well plates voor stamcelonderzoek.
 


 
Raad van Commissarissen 

Per 1 juli 2010 stopt Cees Witvliet als commissaris van de Houdstermaatschappij.
Witvliet is sinds 1999 een enorme kracht geweest achter de  groei en professionalisering van de Houdstermaatschappij. Het voorzitterschap van de RvC wordt overgenomen door drs Huib van der Burg. 
Jort Kelder in Groningen 

De dagvoorzitter van de pitchwedstrijd die door Square One werd georganiseerd op 9 juni jl. was Jort Kelder.  De bijeenkomst werd bijgewoond door ca 100 studenten. Voor een fotoverslag van de pitch wedstrijd kunt u terecht op : www.square1fund.nlhttp://www.square1fund.nl
 
1 2 3 4